Ελάτε στην παρέα μας !

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Π.Ε. Ευρυτανίας : Προγράμματα εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και της ημέρας εορτασμού Εθνικής Αντίστασης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 
Την 21η Νοεμβρίου εορτάζεται σε ολόκληρη τη χώρα η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Την ημέρα αυτή το έθνος μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις και ταυτόχρονα τους αμέτρητους ήρωες και υπερασπιστές του που έπεσαν στα πεδία των μαχών και είναι άξιοι τιμής και μνήμης. 
Τιμά όμως και όλα τα στελέχη και τους στρατεύσιμους που σήμερα σε καιρό ειρήνης-κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες-επαγρυπνούν σε ξηρά, θάλασσα και αέρα για την εξασφάλιση της άμυνας της πατρίδας μας, συμβάλλουν στη διατήρηση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης και συνεισφέρουν πολύπλευρα σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. 
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής θα πραγματοποιηθούν: 

  • Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2017. 
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2017. 
  •  Έπειτα από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου, κ. Γεωργίου. 
Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης. Αποδέκτες προς Κοινοποίηση 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Καλούμαστε σήμερα να θυμηθούμε ηρωικές στιγμές, τιμής και περηφάνιας της Εθνικής Αντίστασης, με κομβικό σημείο την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, την πιο σημαντική ως τότε, πολεμική ενέργεια κατά του Άξονα στη χώρα μας. Και μαζί της, να τιμήσουμε την Εθνική Αντίσταση όλου του ελληνικού λαού στην περίοδο της Κατοχής, όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν και έπεσαν ηρωικά. Οι αγωνιστές της εθνικής αντίστασης δε δίστασαν να επιλέξουν μια στάση ευθύνης, πέρα από κάθε φανατισμό, σε μια υποδειγματική πράξη εθνικής ομοθυμίας κατά των κατακτητών. 
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 και περιλαμβάνει: 

  • Γενικό σημαιοστολισμό από την ογδόη (8η) πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής. 
  •  Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 26 ης Νοεμβρίου 2017. 
  •  Τέλεση δοξολογίας, έπειτα από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου. 
Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αριστείδης 
Τασιός Αριστείδης Τασιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: