Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

΄΄ Ομπρέλα΄΄ στήριξης σε όσους έχουν ανάγκη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Άνοιξε ο δρόμος για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και την υλοποίηση των αποφάσεων για την δημιουργία δομών και μηχανισμός στήριξης όσων πολιτών έχουν ανάγκη.

 Η Περιφέρεια, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προχωρά στην εφαρμογή των μελετών που έχει εκπονήσει για την δημιουργία δομών αλλά και την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων για όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που χρειάζονται στήριξη και συμπαράσταση.

 Περισσότερα από 11.350.000 ευρώ πρόκειται να διατεθούν για τα έργα: 
1. «Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής ένταξης» 
2. «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» 
3. «Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία» 
4. «Κέντρα Κοινότητας» 
5. «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο» 
 Αναλυτικά, το σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας, θα παρουσιαστεί από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη σε ειδική Συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση όλων των πολιτών, των φορέων και των ενδιαφερομένων. 
 Ο κ. Μπακογιάννης, με αφορμή την ένταξη των έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα δήλωσε: «Είναι η πρώτη φάση της δικαίωσης. Έχουμε εκπονήσει ένα άρτιο και πλήρως πραγματοποιήσιμο σχέδιο για να μπορέσουμε να στηρίξουμε όλους εκείνους που πραγματικά μας χρειάζονται. Η συγχρηματοδότηση μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του και αυτό μας δίνει ανάσα και κουράγιο. Όταν παρουσιάσουμε όλα αυτά που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε, νομίζω ότι θα μας ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι στη προσπάθεια που ξεκινήσαμε, να γίνουμε όλοι μαζί το χέρι βοήθειας και συμπαράστασης σε κάθε οικογένεια που μας θέλει δίπλα της. Με αυτό το σχέδιο σκοπεύουμε να προσελκύσουμε επενδυτές, αλλά επενδυτές ψυχής και ανθρωπιάς»

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας στα Δερβενοχώρια

Σε επιφυλακή παραμένουν, στα Δερβενοχώρια, τόσο οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το ενδεχόμενο της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς αλλά και για την αντιμετώπιση μικροεστιών που καίνε έως και αυτή την ώρα.

 Στην πληγείσα από την μεγάλη πυρκαγιά περιοχή βρέθηκε και σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η εκτίμηση των καταστροφών για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημιώσεων και αποκατάστασης. 

 Ο κ. Μπακογιάννης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Τανάγρας που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μία μεγάλη μάχη. Κατάφεραν να σταματήσουν την πυρκαγιά και να παλέψουν με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να μπορούμε σήμερα να μιλάμε χωρίς να κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή. Ωστόσο η καταστροφή είναι μεγάλη και ακολουθεί το δεύτερο στάδιο της μάχης. Να αποκαταστήσουμε τη ζημιά που έχει υποστεί το περιβάλλον σε περισσότερα από 5.000 στρέμματα και να επαναφέρουμε την ομαλότητα στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Με γρήγορες κινήσεις κάνουμε την εκτίμηση και προχωρούμε άμεσα σε αυτά που πρέπει να γίνουν.»

Δελτίο Τύπου της Π.Ε.Δ. για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια .

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, κ. Λουκάς Υπερήφανος εκ μέρους της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού της Στερεάς Ελλάδας συγχαίρει το Πυροσβεστικό Σώμα, το πεζοπόρο τμήμα, το στρατό, την Αστυνομία και τους εθελοντές για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε την απώλεια κάποιας ανθρώπινης ζωής και φυσικά αυτό οφείλεται στον απαράμιλλο επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση των κατασβεστών», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Υπερήφανος. 

 Συνεχίζοντας ανέφερε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, κα Παπαθωμά και τον Δήμαρχο Τανάγρας, κ. Περγάλια για την συντονισμένη δράση τους και την ουσιαστική συνεισφορά τους στον περιορισμό της έκτασης και των συνεπειών της φωτιάς». 
Κλείνοντας ο κ. Υπερήφανος τόνισε: «Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι όταν συνεργάζονται οι δύο βαθμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να αντιμετωπιστούν πολύ πιο αποτελεσματικά οι εμφανιζόμενες κρίσεις και γενικότερα μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. Από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου αποτέλεσε μονόδρομο για εμάς η δημιουργία μιας ειλικρινούς σχέσης συνεχούς συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Την ίδια φιλοσοφία μοιραζόμαστε με τον Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη κι έχω τη χαρά να συνεργάζομαι στενά και καθημερινά μαζί του, σε μεγάλη γκάμα θεμάτων και να δίνουμε από κοινού στοχευμένες λύσεις όπου χρειαστεί».

Εφαρμογή του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου του μελιταίου πυρετού

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της, ότι τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής, όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων (μελιταίος πυρετός).

Ως εκ τούτου, καλούνται οι ιδιώτες κτηνίατροι που έχουν εγκριθεί και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τους εγκεκριμένους κτηνιάτρους εκτροφής που έχει αναρτηθεί στο site του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr), να προσκομίσουν στα Τμήματα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του προγράμματος του μελιταίου πυρετού μέχρι τέλους του 2016. Στη συνέχεια, θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση έργου με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, βάση της οποίας θα αποζημιώνονται από κονδύλια του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τονίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του κτηνιάτρου εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος και δεν θα προκύπτει πλέον κόστος για αυτούς. 

Ως εκ τούτου, όσοι από τους κτηνοτρόφους δεν το έχουν ήδη πράξει, θα πρέπει να δηλώσουν άμεσα στο Τμήμα Κτηνιατρικής και τα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους τον κτηνίατρο εκτροφής επιλογής τους για το έργο της εφαρμογής του προγράμματος του μελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων. Όσοι κτηνοτρόφοι έχουν ήδη υπογράψει σχετική έναρξη συνεργασίας δεν απαιτείται να το πράξουν εκ νέου. Επίσης, όσοι επιθυμούν να σταματήσουν τη συνεργασία με έναν κτηνίατρο εκτροφής και να υπογράψουν συνεργασία με άλλον, θα πρέπει να το δηλώσουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής και τα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους. Πρέπει τέλος, να τονιστεί η υποχρέωση των παραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος και η σύνδεσή του με την παράδοση γάλακτος και τις οικονομικές ενισχύσεις. 

 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Κων/νος Αποστολόπουλος 

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Εθελοντικός καθαρισμός του γηπέδου μπάσκετ στον Προυσό

Την εθελοντική συνδρομή  Ευρυτάνων  - Προυσιωτών και μη , για τον καθαρισμό του γηπέδου Μπάσκετ στο Κατσάμπειο Οικοτροφείο ζητά με σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προυσού . 

Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει σε μικρούς Δήμους να διαθέτουν χρήματα για απαραίτητα έργα και στοιχειώδεις δράσεις στα απομακρυσμένα χωριά! 

Καλούμε λοιπόν όσους εθελοντές θέλουν να ανέβουν το Σ/Κ 29-31 Ιουλίου 2016, και να αφιερώσουν λίγες ώρες στον καθαρισμό του γηπέδου μπάσκετ το Σάββατο το πρωί, στο παλιό Κατσάμπειο οικοτροφείο στον Προυσό.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην κατάσβεση πυρκαγιάς

Συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην κατάσβεση πυρκαγιάς 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας. 

Η Περιφέρεια συνδράμει το έργο των πυροσβεστών με 
6 Υδροφόρες (20 τόνων) 
5 Unimog 2 Φορτωτές 
1 Jcb 1Grader 

Στο σημείο της επιχείρησης κατάσβεσης βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η Περιφέρεια σφράγισε το εστιατόριο στα Άσπρα Σπίτια

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, έπειτα από το περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης του περασμένου Σαββάτου, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. 

 Έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, οι επόπτες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας συνέλεξαν δείγματα προϊόντων του εστιατορίου αλλά και προμηθευτών αυτού, στο πλαίσιο του υγειονομικού ελέγχου, τα οποία στάλθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. 

 Το κατάστημα σφραγίστηκε με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά μέχρι να εξαχθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

20 τόνοι τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Παρελήφθησαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 20 τόνοι τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από το «Όλοι μαζί μπορούμε» και τον «ΣΚΑΪ». Τα τρόφιμα θα διατεθούν από την Περιφέρεια, μέσω των Μητροπόλεων και των Κοινωνικών Δομών μας, σε οικογένειες και πολίτες των πέντε νομών, που έχουν ανάγκη.

 Συγκεκριμένα θα διατεθούν: 6 τόνοι στην Εύβοια, 6 τόνοι στην Φθιώτιδα, 4 τόνοι στη Βοιωτία, 2 τόνοι στην Ευρυτανία και 2 τόνοι στη Φωκίδα.

 «Τέτοιες δράσεις αναδεικνύουν το μεγαλείο της κοινωνικής συνοχής και της ευαισθησίας για τους συνανθρώπους μας που στερούνται τα στοιχειώδη. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του «Όλοι μαζί μπορούμε», του ΣΚΑΪ, αλλά και όλους εκείνους που απλόχερα προσέφεραν ότι μπορούσαν. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να βοηθήσουμε τις οικογένειες που υποφέρουν, βρίσκουμε συμμάχους και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα» τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Οι προτάσεις των ΑΝ.ΕΛ. για την Αναθεώρηση του Συντάγματος


Τις προτάσεις τους για την αναθεώρηση του Συντάγματος  κοινοποιούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  ,διαβάστε αναλυτικά παρακάτω :


Απολογισμός του προγράμματος σίτισης στα σχολεία

Ολοκληρώθηκε, ταυτόχρονα με την εφετινή σχολική περίοδο, το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας. 

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο «Prolepsis». 
 Στην περίοδο υλοποίησης συμμετείχαν 47 σχολεία της περιφέρειας και διανεμήθηκαν 149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές. 

 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, τόνισε: «Όσο πιο λίγοι μαθητές συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα, τόσο πετυχημένη θα είναι η δουλειά που κάνουμε ως Περιφέρεια, ως κεντρικό κράτος και ως κοινωνία. Όσο όμως διαρκεί η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει κάθε στιγμή, κάθε ώρα της θητείας μας να έχει αφετηρία τις ανάγκες εκείνων που δεν έχουν, εκείνων που δεν μπορούν, πόσω μάλλον για τα παιδιά μας».

To μήνυμα της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών για τον Ηλία Λιάσκο

Αυτές τις μέρες όλη η Ευρυτανία θρηνεί απαρηγόρητη τον άδικο και απρόσμενο θάνατο του Ηλία Λιάσκου .
Έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή το βράδυ 17 Ιουνίου 2016 όταν έπεσε από ένα δένδρο στην αυλή του σπιτιού του στα Φουσιανά της Πρασιάς.

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών συμμετέχει στο βαρύτατο πένθος και τόσο το Δ.Σ. όσο και οι απλοί Γρανιτσιώτες θρηνούν για το χαμό του και συμμερίζονται τον αβάστακτο πόνο της οικογένειάς του.
Ο Ηλίας άφησε πίσω του βαριές παρακαταθήκες αγάπης, φιλίας, απλότητας, ευγένειας και προ παντός ανθρωπιάς που θα αποτελέσουν παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Θα λείψει σε όλους μας η καλοσύνη του, η μετριότητά του, η σοφία της σκέψης του, το μόνιμο αθώο και αισιόδοξο χαμόγελό του. Ήταν ίσος μεταξύ ίσων χωρίς αποστάσεις και χωρίς ιδιαίτερες προσεγγίσεις. Όταν συνομιλούσες μαζί του ένοιωθες ψηλότερος και πιο αξιόλογος. Είχε τον τρόπο να σε ανεβάζει και να σε κάνει ισάξιο συνομιλητή του. ‘Όπως επίσης είχε τον τρόπο να μεταδίδει την αύρα της γνώσης του τόσο απλά και τόσο κατανοητά που και ο πλέον ανίδεος μπορούσε να τον καταλάβει και να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του. 

Για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος. Γενικός Γραμματέας και τελευταία Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης, μέσα από τις τάξεις της οποίας έδινε καθημερινά τις δικές του μάχες για τον πολιτισμό και την καλυτέρευση της ζωής των Ευρυτάνων. 

Αλλά όσο ασχολούμαστε με τον Ηλία τον Λιάσκο αυτά που θυμόμαστε και αυτά που θέλουμε να πούμε δεν έχουν τελειωμό. Ευχόμαστε να είναι ελαφρό το χώμα της γενέτειράς του που θα τον υποδεχτεί σε λίγη ώρα και ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του, τους συγγενείς του και στο αμέτρητο πλήθος των φίλων και συμπατριωτών του, που είτε τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία, είτε νοερά βρίσκονται κοντά του τούτες τις ώρες. 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Περισσότερα από 1 εκατ. Ευρώ για τα έργα στο Οδικό Δίκτυο Φθιώτιδας

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση που αφορά στα έργα συντήρησης και επισκευής στο Οδικό Δίκτυο Φθιώτιδας. 
Πρόκειται για παρεμβάσεις κόστους 1.146.725,29 ευρώ και περιλαμβάνουν: 
1.Χωματουργικές Εργασίες (διάνοιξη τάφρων κ.α.) 
2.Τεχνικές Εργασίες (Σκυρόδεμα, κατασκευή φράχτη κ.α) 
3.Οδοστρωσία 
4.Ασφαλτικές εργασίες 
5.Έργα Σήμανσης και ασφάλειας 

 «Το λογικό είναι να απολαμβάνουμε τις διαδρομές στη Φθιώτιδα και ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και όχι να θρηνούμε θύματα. Αυτά τα έργα εντάσσονται στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε τα δεδομένα στους δρόμους της Περιφέρειάς μας και να κάνουμε αυτό που πρέπει, δρόμους ασφαλείς για όλους, όχι ταλαιπωρία, όχι άλλα ατυχήματα» Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Έφυγε από κοντά μας ένας άξιος Ευρυτάνας

Έφυγε  δυστυχώς ,  εντελώς ξαφνικά κι απροσδόκητα από κοντά μας ένας δραστήριος κι άξιος Ευρυτάνας ...ο Καθηγητής και πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης  κ. Ηλίας Λιάσκος . Ο Ηλίας Λιάσκος έπεσε από δέντρο στην ιδιαίτερη πατρίδα του , το χωριό   Φουσιανά Ευρυτανίας , πτώση που δυστυχώς απεδείχθη μοιραία ….

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του , στους φίλους και γνωστούς του  ! Καλό παράδεισο ...

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Εντοπισμός επικίνδυνων αποβλήτων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σφραγίστηκαν σήμερα οι εγκαταστάσεις (αποθήκες) της εταιρείας "Λουφάκης Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Χημικών" στην περιοχή Ρουμάνια, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στις εγκαταστάσεις της, όπου διενήργησαν έλεγχο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έπειτα από καταγγελίες, εντοπίστηκε ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων τα οποία αποθήκευε για λογαριασμό εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην διαχείριση αποβλήτων, επικίνδυνων και μη. 

 Η αποθήκευση των συγκεκριμένων υλικών έγινε κατά παράβαση της άδειας που έχει χορηγηθεί στην εταιρεία από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Ο προσωρινός υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη από τις αρχές με την διαδικασία του αυτοφώρου. 

 Για τον έλεγχο και τον εντοπισμό της ποσότητας αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Έχουμε ξεκινήσει ήδη την τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης του Ασωπού. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής για όποιον παρανομεί και λειτουργεί εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και καλώ τους πάντες να συμμορφωθούν. Κανένας δεν θα μπορέσει να σταθεί ως εμπόδιο σε αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, να δώσουν τέλος στην καταστροφή του Ασωπού και ολόκληρης της περιοχής».




Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας

Ο Ευάγγελος Κατσαγούνος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής του. 

 Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του κ.Κατσαγούνου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τόνισε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησής του για την επίλυση των θεμάτων της Φωκίδας που είναι ανοιχτά και του ευχήθηκε να έχει μία εποικοδομητική θητεία στα βήματα του αείμνηστου Κώστα Μίχου. 
 «Ο Βαγγέλης αναλαμβάνει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και σε μία περιοχή που χρειάζεται άμεσα λύσεις, αλλά και συνέχεια στα έργα που έχουμε ξεκινήσει. Σε αυτή τη πορεία δεν είναι μόνος του γιατί μέχρι σήμερα έχουμε δείξει ότι λειτουργώντας ως ομάδα είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί . Έχει μαζί του μία προίκα δουλειάς που άφησε ο Κώστας Μίχος και του εύχομαι καλή δύναμη».

Ο Μπακογιάννης στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια λειτουργίας της. 

 Ο κ. Μπακογιάννης συνομίλησε με τους παραγωγούς και τους εμπόρους και τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του θεσμού για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας και της προώθησης των προϊόντων της. 

 Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Η διεξαγωγή της έκθεσης εφέτος έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Ο θεσμός κλείνει 50 χρόνια και έπρεπε να κάνουμε ότι είναι δυνατό όχι μόνο για να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά και για να εξελιχθεί. Συμβάλαμε στην κατεύθυνση αυτή και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος επιφορτίστηκε με αυτή την ευθύνη, και τον ευχαριστώ, γιατί θεωρούμε ότι κάθε προσπάθεια που γίνεται για να αναδειχθούν οι επιχειρήσεις και τα προϊόντα μας, κυρίως σε αυτή την περίοδο, πρέπει να έχει στήριξη και συμπαράσταση».

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Ιδρύθηκε χτες 13.6.2016, τράπεζα αίματος, με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ”

Έδρα της εν λόγω Τράπεζας αίματος, ορίζεται η Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Δήμος Αγράφων. 

Η Τράπεζα Αίματος λειτουργεί σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Αττικού Νοσοκομείου, που τηρεί αρχείο αιμοδοτών και παρακολουθεί τα υπάρχοντα αποθέματα και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των μελών της. 

Η Τράπεζα Αίματος προέκυψε μετά την επίσκεψη των Κινητών Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Γρανίτσα και την εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων των πρώην Δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου. 

Συνολικά έδωσαν αίμα 45 άτομα. Όποιοι, συντοπίτες μας χρειαστούν αίμα ή θελήσουν να δώσουν αίμα για τη νεοσύστατη τράπεζα μπορούν να επικοινωνούν με την πρώην προϊσταμένη του Αττικού Νοσοκομείου και συντοπίτισσα κ. Βασιλική Κλείτσα στο τηλέφωνο 6985859079 και 2102515770. Αίμα, μπορούμε να δώσουμε σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο, αρκεί να πούμε ότι η αιμοληψία γίνεται για τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ”. 

Όσοι, φίλοι είναι ήδη αιμοδότες και εφόσον το επιθυμούν, πριν την αιμοληψία, μπορούν να δηλώνουν ότι επιθυμούν να καταχωρηθεί το αίμα τους, στο νεοσύστατο Σύλλογο. Ο Σύλλογός μας , μετά από συνεννόηση με την κ. Κλείτσα και την αιμοδοσία του Αττικού Νοσοκομείου, προσανατολίζεται το ερχόμενο Φθινόπωρο και σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους της περιοχής, να πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στην Αθήνα για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος. 

 Για να βοηθήσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε, σας παρακαλώ να κοινοποιήσετε το κείμενο σε γνωστούς και φίλους

7εκατ. Ευρώ για την παιδεία στην Στερεά Ελλάδα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τα έργα αναβάθμισης υποδομών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνολικού κόστους 7 εκατ. ευρώ που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

 Στη νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει αναρτηθεί η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων σε σχέση με τα έργα που αφορούν στην αναβάθμιση των υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και στην δημιουργία νέων. 
 Ο Περιφερειάρχης δήλωσε για την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα: 
«Όταν πηγαίνουν χρήματα για την παιδεία και τις υποδομές της, μιλάμε για επένδυση. Ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο επιχειρηματικές επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά και να δημιουργείς τις συνθήκες εκείνες που θα σου επιτρέπουν να αναπτύσσεσαι με τα δικά σου μέσα και τους δικούς σου ανθρώπους. Σε αυτό προσβλέπουμε, στην αναβάθμιση των υποδομών στην εκπαίδευση για να αποκτήσουμε ανάπτυξη».

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Μπακογιάννης: Δουλειά πέρα από κόμματα και τις παρατάξεις

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο υπουργός στη Στερεά Ελλάδα, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα της Περιφέρειας που τέθηκαν από τους αντιπεριφερειάρχες αλλά και τα έργα που αφορούν στο περιβάλλον και έχουν ήδη ξεκινήσει.

 Ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα «νομοτεχνικής» φύσης που αφορά σε όλους και χρειάζεται να ληφθούν άμεσα, με την συνεργασία όλων, αποφάσεις. « Δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς όταν μιλάμε για τα σκουπίδια και την υγεία των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπακογιάννης.

 Κατά τη συνάντηση ο υπουργός ενημερώθηκε και για την πορεία των ενεργειών που γίνονται από την Περιφέρεια για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του Ασωπού. 

 «Ευχαριστώ τον υπουργό που καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, έχουμε καταφέρει να συνεργαζόμαστε θέτοντας ως προτεραιότητα αυτά που πρέπει να γίνουν για το περιβάλλον, πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Το περιβάλλον και η ζωή όλων μας θέλει ομαδική δουλειά και χαίρομαι που μπορούμε να συνεργαζόμαστε για τόσο σημαντικά θέματα με τους εκπροσώπους του κεντρικού κράτους. Χαίρομαι επίσης που στην διαδρομή μας για την υλοποίηση των έργων που κάνουμε για το περιβάλλον, βρίσκουμε ακόμη έναν συμπαραστάτη» Δήλωσε ο κ.Μπακογιάννης μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ.Τσιρώνη.

Στα όριά του ο Δήμαρχος Αγράφων για τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Αγράφων

Στα όριά του ο Δήμαρχος Αγράφων για τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Αγράφων – Η συνάντησή του με την Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ 

Τρίτη 14 Ιουνίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων με την Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ κα Αγγελική Βαγενά, στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας, προκειμένου για άλλη μία φορά να εκθέσει τα τεράστια προβλήματα και τις εγκληματικές ελλείψεις των Υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Αγράφων. 

 Αγανακτισμένος ο κ. Μπαμπαλής, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Απόστολο Μάκκα και κα Βασιλική Φεγγούλη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λεωνίδα Τελώνη, την Πρόεδρο της ΤΚ Κερασοχωρίου κας Μαρίας Μαρούλη και του Προέδρου Δυτ. Φραγκίστας Γεώργιου Περούλα, ανταποκρινόμενος στην οργή και απογοήτευση των κατοίκων κι έχοντας κατανοήσει πλήρως την ανασφάλεια τους σε θέματα παροχής υγειονομικής περίθαλψης, εξέθεσε λεπτομερώς στην κα Βαγενά τις ουσιαστικές ελλείψεις και τόνισε την επιτακτική ανάγκη καλύψεώς τους. 

Ο Δήμαρχος Αγράφων, βασιζόμενος στο ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου, με αρίθμ. 1/2016 (ΑΔΑ:ΩΙ3ΠΩ6Α-ΑΤ9), στις επανειλημμένες έγγραφες οχλήσεις του τόσο προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όσο και προς το Υπουργείο Υγείας, αλλά και στις συνεχείς επισκέψεις του στο Υπουργείο Υγείας, ανέλυσε μεταξύ άλλων και τις ανάγκες για κάλυψη σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, του Κέντρου Υγείας αλλά και των Περιφερειακών Ιατρείων, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του ορεινού Δήμου Αγράφων (μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των πολλών οικισμών – ακραία καιρικά φαινόμενα – μη ασφαλές οδικό δίκτυο κ.α.) αλλά και στα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά του (ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού – ευπαθείς ομάδες κ.α. –σχολικές μονάδες κα). 

Η Υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ κατόπιν της επισκέψεώς της στο ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας και συζητήσεως με το Δήμαρχο, δήλωσε ότι κατανοεί πλέον τη σοβαρότητα της κατάστασης και το μέγεθος των προβλημάτων και εξέφρασε την πρόθεσή της για επίλυση των ζητημάτων που ταλαιπωρούν τη Δυτική Ευρυτανία.

Στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της (ΚΕΔΕ) ο Δήμαρχος Αγράφων

Στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) παρέστη ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής ως μέλος της.

 Την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, προκειμένου να συμμετάσχει στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της οποίας είναι μέλος. Κατά τη Συνεδρίαση, η οποία έγινε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π.Κουρουμπλή και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο κ. Μπαμπαλής είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στη διαμόρφωση των Προτάσεων επί Ζητημάτων – Προβλημάτων των ορεινών Δήμων της Χώρας. Στο πλαίσιο των προτάσεων αυτών ενόψει της κατάθεσης Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκροτησης «Ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις», η Επιτροπή Ορεινών Περιοχών πρότεινε τα εξής: 

1. Θεσμική κατοχύρωση του χαρακτηρισμού ενός Δήμου ως Ορεινού 

2. Μείωση αρμοδιοτήτων στις οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν 

 3. Άρση του μέτρου της αναστολής προσλήψεων για τους ορεινούς δήμους 

4. α)Υποστήριξη ορεινών δήμων με άμεση εφαρμογή ειδικού προγράμματος τεχνικής βοήθειας για την ωρίμανση μελετών – έργων – δράσεων β) Αύξηση αριθμού ειδικών συνεργατών – συμβούλων – επιστημονικών συνεργατών 

5. Εφαρμογή ειδικού Προγράμματος Έργων ΕΣΠΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 

6. Δημιουργία Προγράμματος στα πρότυπα του ΘΗΣΕΑΣ για επίλυση ζητημάτων προμήθειας εξοπλισμού και συντηρήσεων έργων υποδομών 

7. Επαναπροσδιορισμός κριτηρίων κατανομής των ΚΑΠ και ΣΑΤΑ 

 8. Θεσμοθέτηση ειδικού λογαριασμού ενίσχυσης ορεινών Δήμων για την ενίσχυση των ανταποδοτικών τους υπηρεσιών 

9. Αύξηση στο διπλάσιο το όριο κατανάλωσης καυσίμων των δημοτικών οχημάτων 

10. Επανακαθορισμός των αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων των ΚΕΠ 

11. Κάλυψη δαπάνης μετακίνησης δημοτικών συμβούλων 

 12. Αντιμισθία αντιδημάρχων και αύξηση του Αριθμού Αντιδημάρχων 

 13. Πρόγραμμα επιδότησης συγκοινωνιών στους ορεινούς δήμους 

14. Μείωση του ισχύοντος ορίου απόστασης μεταξύ οικίας μαθητή και της σχολικής του μονάδας για τη χρηματοδότηση της μεταφοράς του, στις ορεινές περιοχές και αύξηση δαπανών θέρμανσης σχολικών κτιρίων 

15. Αύξηση επιχορήγησης δαπανών για δράσεις πυροπροστασίας στους ορεινούς δήμους 

16. Διάθεση αυτοκινήτου στους Δημάρχους ανεξαρήτως πληθυσμού του Δήμου 

17. Αλλαγή στο σχέδιο Νόμου «Σύσταση και οργάνωση ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας» όπου προτείνεται να λαμβάνονται υπόψη ως κριτήρια ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών, η έκταση και η ορεινότητα.

Ευχαριστίες Δήμου Αγράφων στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την τριήμερη επίσκεψη των Ιατρικών Κλιμακίων

Ευχαριστίες Δήμου Αγράφων στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, για την επιχορηγούμενη τριήμερη επίσκεψη των Ιατρικών Κλιμακίων στο Δήμο μας.

 Κινητές Ιατρικές Μονάδες βρέθηκαν στο Δήμο μας από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2016, και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα (ΤΚ) Γρανίτσας, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Απεραντίων και Ασπροποτάμου. 

 Στο πλαίσιο της αποστολής τους, διενεργήθηκαν είκοσι τεσσάρων (24) ειδών δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες, ενώ τα ιατρικά κλιμάκια ήταν στελεχωμένα από δέκα έξι (16) διαφορετικές ειδικότητες ιατρών. 

 Ο Δήμος Αγράφων ευχαριστεί θερμά τόσο το ιατρικό, παραϊατρικό προσωπικό και τους συντελεστές της αποστολής των Κινητών Ιατρικών Μονάδων της Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού, όσο και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ευγενική χορηγία της αποστολής του καθώς και για την επιλογή της περιοχής του Δήμου μας που τόσο ανάγκη χρίζει ενίσχυσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Διήμερο σεμινάριο Αρωματικών Φυτών και Βοτάνων στη Βίνιανη

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ – ΒΟΤΑΝΩΝ 
 (εκχύλιση βοτάνων, κρόκος Κοζάνης, σαφραν κ.α.) 
 ΣΑΒΒΑΤΟ 25 & ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 
ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΝΙΑΝΗΣ - ΩΡΑ: 10:00 – 15:00 
Παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πανελλαδική συνδιάσκεψη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε μια κατάμεστη αίθουσα με στελέχη και μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η πανελλαδική συνδιάσκεψη, ο «προθάλαμος» του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος. 

 Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος τόνισε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είπαν κανένα ψέμα στους πολίτες, στις δεύτερες εκλογές οι πολίτες έδωσαν ξεκάθαρη εντολή γνωρίζοντας τι δεσμεύσεις παραλαμβάναμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τι έπρεπε να διαχειριστούμε. Επεσήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας να διαδώσουμε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι μια νέα εποχή ξεκινάει η οποία χαρακτηρίζεται από την κάθαρση του δημόσιου βίου και τις μεγάλες επενδύσεις. 
Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι είναι αναγκαίο, τώρα, που θα δικαιωθούν οι πολιτικές μας, με προσήλωση πάντα στις πατριωτικές αρχές μας και στην ορθοδοξία, να δώσουμε μήνυμα εθνικής ενότητας και να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε όλους τους Έλληνες. 
 Στην ομιλία του ο Παναγιώτης Σγουρίδης επεσήμανε ότι στην πορεία προς το 3ο συνέδριο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μπορούν με προτάσεις να συμβάλλουν σε ένα ελληνικό σχέδιο που θα ωθήσει την μεταμνημονιακή Ελλάδα στην ανάπτυξη. 
Το σχέδιο αυτό θα στηρίζεται σε 3 πυλώνες : 
 1. Οικονομική αυτονομία με αύξηση του ΑΕΠ 
 2. Η διόρθωση των κακώς κειμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων διάσωσης 
 3. Η δημιουργία ενός κράτους ποιότητας σε υπηρεσίες περιβάλλον, διαβίωση και αρχές με αλλαγή ήθους και νοοτροπίας. 

 Στη συνέχεια εδόθη ο λόγος σε στελέχη και μέλη του κινήματος από όλη την Ελλάδα τα οποία έθεσαν με την σειρά τους τα πολιτικά, κοινωνικά, θεσμικά και οργανωτικά θέματα στα οποία καλούμαστε να δώσουμε δυναμικά απαντήσεις στο 3ο Συνέδριο του Κινήματος ως συγκυβερνώντες πλέον και έχοντας πλήρη γνώση των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που βασανίζουν τους Έλληνες πολίτες. 

 Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν: Το τροποποιημένο προς διαβούλευση καταστατικό του Κινήματος, το επικαιροποιημένο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα βασιστεί η πολιτική πορεία και ο λόγος του κινήματος καθώς και ένα ευρύ πολιτικό ερωτηματολόγιο το οποίο διαπραγματεύεται τις αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν ώστε η Ελλάδα να βαδίσει γρήγορα και σταθερά έχοντας αποτινάξει κάθε στρεβλή, παλαιοκομματική, διχαστική και απομονωτική διαδικασία και νοοτροπία. 

 Τα προαναφερθέντα τρία κείμενα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Κινήματος με στόχο την έναρξη ανοιχτού διαλόγου με τα μέλη μας αλλά και με τους πολίτες από άκρη σε άκρη της χώρας.



Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Πρόσκληση - Πρόγραμμα και Εκδήλωση Μνήμης για τη Μάχη της Τατάρνας

φωτό : Το παλιό μοναστήρι της Τατάρνας
Πρόσκληση - Πρόγραμμα ,   μας στέλνει ο Δήμος Αγράφων για την Εκδήλωση Μνήμης για τη Μάχη της Τατάρνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων και του Συλλόγου Τριποταμιτών Αιτωλοακαρνανίας στη θέση ''Λαχανόκηπος'' στον Τριπόταμο την Κυριακή της Πεντηκοστής στις 19 Ιουνίου 2016 . 

Την ίδια μέρα υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων και του Συλλόγου Απανταχού Μαραθιωτών, διοργανώνεται η καθιερωμένη εκδήλωση "Κατσαντώνεια 2016"


Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2015, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης θα υποδεχθεί στη Στερεά Ελλάδα τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, όπου μέσω μίας σειράς συναντήσεων με στελέχη της Περιφέρειας, Δημάρχους και φορείς, θα τον ενημερώσει για τα ζητήματα της περιοχής που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. 

 Το πρόγραμμα τις επίσκεψης έχει ως εξής: 
 11:00 - 11:30 Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό στο Διοικητήριο, στη Λαμία (Λεωφόρος Καλυβίων 2) 
 11:30 - 12:30 Συνάντηση του Περιφερειάρχη, των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος με τον Υπουργό στο Διοικητήριο στη Λαμία (Λεωφόρος Καλυβίων 2) 
 12:30 - 14:30 Συνάντηση του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και του Υπουργού με Δημάρχους και Φορείς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λαμία (Αινιάνων) 
 14:30 - 15:00 Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη - Υπουργού στο Διοικητήριο, στη Λαμία (Λεωφόρος Καλυβίων 2)

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ο Δήμος Αγράφων μας προσκαλεί στις εκδηλώσεις΄΄ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2016΄΄

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΡΑΘΙΩΤΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΑΘΟΥ
      Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Αγράφων σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2016» στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού Ήρωα των Ελλήνων , Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στο Μάραθο , Αγράφων - Ευρυτανίας, την Κυριακή της Πεντηκοστής , 19 Ιουνίου 2016.

 Τα «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ» διοργανώνονται στον ιστορικό Μάραθο από το 1993, με τη συνεργασία του Δήμου Αγράφων, της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου και του Συλλόγου Απανταχού Μαραθιωτών, με σκοπό να αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία του Ήρωα και πρόδρομου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, να τιμούν τη μνήμη του καθώς και τη μνήμη των γνωστών και αγνώστων συναγωνιστών του και να προβάλλεται ο τόπος μας και η ιστορία του. Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης, για τον αείμνηστο Ευρυτάνα Δημήτρη ΣΤΑΜΕΛΟ, του ακαταπόνητου ιστορικού ερευνητή και λογοτέχνη του οποίου το έργο και η ζωή του, επικεντρώθηκε στην εποχή της Οθωμανοκρατίας και του Ιερού αγώνα για την Παλιγγενεσία. 

 Ακόμα, η ημέρα έχει καθιερωθεί σαν ημέρα ετήσιας συνάντησης στα χώματα του τόπου γέννησης των όπου γης Μαραθιωτών και όλων όσων κατάγονται από το Μάραθο.
φωτο: Ioannis Elatos Makkas

 Ώρα προσέλευσης προσκεκλημένων: 10.00. Κερασοχώρι, 10 Ιουνίου 2016. 

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ 

 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ

Συνάντηση Μπακογιάννη με Ξανθό και Πολάκη

Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. 
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις ελλείψεις και τα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε, για ακόμη μία φορά, την αποδέσμευση των χρημάτων της Περιφέρειας τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών των νοσοκομείων της Περιφέρειας αλλά και ως επιδόματα-κίνητρα για την κάλυψη θέσεων γιατρών στις απομακρυσμένες περιοχές. 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης εξέθεσε τα προβλήματα που προκύπτουν από την λειτουργία της ενιαίας Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας) και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας αυθύπαρκτης Υγειονομικής Περιφέρειας για την Στερεά Ελλάδα ή την τοποθέτηση στελέχους στην ενιαία που θα προέρχεται από αυτή. 

Επίσης συζητήθηκαν οι προτάσεις και των δύο πλευρών για τους τρόπους αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ για τη βελτίωση των δομών Υγείας. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: 

«Αναγκάστηκα να επαναφέρω θέματα για τα οποία δίνουμε μάχη εδώ και πολύ καιρό. 
Είναι θλιβερό να μη μας επιτρέπεται να διαθέσουμε χρήματα για να αντιμετωπιστούν βασικές ανάγκες των νοσοκομείων μας αλλά είναι επίσης θλιβερό η Στερεά Ελλάδα να μην έχει δική της Υγειονομική Περιφέρεια ή έστω έναν εκπρόσωπο στην ενιαία μαζί με τη Θεσσαλία. 
Οφείλω να πω ότι κάναμε μία ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο κομμάτι της Υγείας. Έγινε σε πολύ καλό κλίμα το οποίο ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι και την επίλυση αυτών των προβλημάτων»

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Πέμπτη της Ανάληψης σήμερα...

Γράφει ο κ.  Γιώργος Αθανασιάς Εκπαιδευτικός -Συγγραφέας 

Πέμπτη της Ανάληψης σήμερα. Ο Ιησούς της Βηθλεέμ, του Γολγοθά, του Σταυρού και της Ανάστασης, αφού δίδαξε ΕΙΡΗΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ και ΑΓΑΠΗ και αφού έζησε τριάντα τρία (33) χρόνια ως άνθρωπος στη γη, «φεύγει» για τους ουρανούς. 

Κατά την παράδοση, μαζί του φεύγουν και των νεκρών μας οι ψυχές, που έρχονται στη γη ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης. 
Κοντολογίς, πιστεύονταν, και πιστεύεται, ότι τη Μεγάλη Πέμπτη οι ψυχές των νεκρών αφήνουν του κάτω κόσμου τα άνυδρα κι όλα τα σκοτεινά τα τόπια και ανεβαίνουν στη γη. 

Έρχονται, ανεβαίνουν και κλαρώνουν απάνω στων δέντρων τα κλαριά, για να επιστέψουν στο «βασίλειό» τους και πάλι ανήμερα της Ανάληψης. Η επιστροφή τους στον κόσμο των νεκρών τις γεμίζει λύπη και στεναχώρια. 

Γι’ αυτό, τον καιρό που βρίσκονται στου απάνω κόσμου το φως, τον καιρό που απολαμβάνουν τη «λευτεριά» τους, λένε: 
 «Όλες οι Πέμπτες να ’ρχονται κι όλες τους να περνάνε κι η Πέμπτη της Ανάληψης μην έρθει, μην περάσει». 
Τη μέρα της Ανάληψης οι παπάδες λειτουργούσαν (ορισμένοι λειτουργούν και σήμερα) στα ’ξωκκλήσια και στις απόμερες τις εκκλησιές. Λειτουργούσαν σιμά στους τσοπαναραίους. 

Οι τσοπαναραίοι, αυτή τη μέρα, δεν έπηζαν τυριά, δεν τυροκόμαγαν, δεν έφτιαχναν μαξούλια

Των ζώων τους το γάλα το μοίραζαν «για του καλό», σ’ αυτούς που δεν κράταγαν γκλίτσα, σ’ αυτούς που δε σαλάγαγαν πράματα, σ’ εκείνους που δε σάρωναν μαντρί. Των κοπαδιών τους το γάλα, το λίγο ή το πολύ, το μοίραζαν στους γεωργούς και σ’ όλους όσοι δεν είχαν πράματα. Αυτό, κατά πως λένε, το ’καναν, γιατί, αν θα τυροκομούσαν, θα τους μύριζαν… θα τους βρώμαγαν… θα τους σκουλήκιαζαν τα μαξούλια, όχι μονάχα της συγκεκριμένης μέρας, αλλά ολάκερης της χρονιάς. 

Άλλοι πάλι το ’καναν για τις ψυχές των πεθαμένων τους, που, όπως είπαμε, της Ανάληψης την Πέμπτη, άφηναν τη γη και τους ανθρώπους και μέσα στη θλίψη και στην αβάσταχτη στεναχώρια πήγαιναν… γύρναγαν στον «άλλο κόσμο». 

Έτσι, έδιναν το γάλα τους, για να ’χουν καλό διάβα… καλό πέρασμα οι πεθαμένοι τους από τη μια ζωή στην άλλη, αλλά και καλή επάνοδο και βέβαιο ερχομό ξανά του χρόνου τη Μεγάλη Πέμπτη. 

Αυτή τη μέρα, όσοι είχαν πράματα και κοπάδια, έφτιαχναν «χλωρόπιτα». 

Την έφτιαχναν, την πήγαιναν στην εκκλησιά, τη βλόγαγε ο παπάς κι έπειτα τη μοίραζαν στον κόσμο. Τη μοίραζαν, για να τους πουν ευχές. Ευχές για να προκόψουν τα ζωντανά, ευχές για να θεριέψουν τα κοπάδια. 

Τέλος, της Αναλήψεως τη μέρα, δεν ζύμωναν ψωμί. Και να μην είχαν, κάθονταν νηστικοί. Δεν ζύμωναν, για να μην τους χαλάει… να μην τους μουχλιάζει τον υπόλοιπο χρόνο το ψωμί.

Πρόγραμμα χρηματοδότησης για τους νέους γεωργούς

Στη νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχουν αναρτηθεί όλες οι προϋποθέσεις για τους ενδιαφερόμενους του προγράμματος που θα διαχειριστεί η Περιφέρεια , αμέσως μετά την έναρξή του. 

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εκκίνηση επιχείρησης από νέους γεωργούς» που προδημοσιεύεται με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση όλων των πολιτών που καλύπτουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. «Στηρίζουμε κάθε ενέργεια που μπορεί να δώσει διέξοδο απασχόλησης και ανάπτυξης μπροστά στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που αντιμετωπίζει και η Στερεά Ελλάδα. 

Στόχος μας να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο περισσότεροι συμπολίτες μας γίνεται και γι αυτό από τώρα προσπαθούμε να κάνουμε γνωστά τα δεδομένα του» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εν όψει της έναρξης του προγράμματος. 

 Δείτε εδώ http://www.pste.gov.gr/?p=24061 όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς».

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Διαμαρτυρία και πορεία για την υγεία στο Ραπτόπουλο

Κάτοικοι όλων των ηλικιών από το Ραπτόπουλο και τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην πλατεία στο Ραπτόπουλο για το θέμα των Αγροτικών Ιατρείων και έπειτα από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Άγραφων.
Ακολούθησε ομιλία και πορεία των κατοίκων στο Αγροτικό Ιατρείο του χωριού.







Φωτογραφίες και κείμενο : κ.  Vasilis Vartzakis 

Νέο πρόγραμμα για τους νέους αγρότες της Περιφέρειας

Πληροφορίες σχετικές με το Υπομέτρο 6.1 «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 θα βρείτε παρακάτω στα σχετικά έγγραφα που απέστειλε  για ενημέρωση η Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενδιαφέρουσες διευκρινήσεις σχετικά με την επιλεξιμότητα και τα βαθμολογικά κριτήρια των υποψηφίων καθώς και πίνακες με τους κωδικούς των καλλιεργειών/εκτροφών που περιλαμβάνονται στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης.