Ελάτε στην παρέα μας !

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής στο Δημαρχείο Αγράφων για το φλέγων θέμα της υγείας

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου αντιπροσωπία της Λαϊκής Επιτροπής Αγράφων επισκεφτήκαν το Κερασοχωρι και το δημαρχείο Αγράφων προκειμένου να συζητήσουν με την Δημοτική Αρχή το φλέγων θέμα της υγείας. 

Η προσπάθεια της Λαϊκής Επιτροπής έπεσε στο κενό καθώς απουσίαζαν τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Μετά από αυτή την εξέλιξη τα μέλη της λαϊκής επιτροπής κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο ζητούν από την δημοτική αρχή να καλέσει Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα στην υγεία και να ανακοινώσει η Δημοτική Aρχή της ενέργειες που προτίθεται να κάνει ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στα Κ.Υ. και τα Ιατρεία των χωριών. 

 Αναλυτικά το υπόμνημα: 
 ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ 
 ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγράφων 
 Κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου 

 Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι δημότες του Δήμου Αγράφων είναι η δραματική έως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας. Είναι χρόνιο και επιδεινώνεται εξ αιτίας των περικοπών στις κρατικές δαπάνες Υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Με αυτό τον τρόπο υπηρετείται η ανταγωνιστικότητα κι επομένως όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά θα ενταθούν. Στο Δήμο μας υπάρχουν υποβαθμισμένα Κ. Υγείας και Αγροτικά ιατρεία με έλλειψη χρηματοδότησης, προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ως μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 
Παράλληλα υπάρχουν κλειστά Αγροτικά Ιατρεία στα χωριά και το μοναδικό ασθενοφόρο της ευρύτερης περιοχής ακινητοποιημένο στη Γρανίτσα. 
 Έτσι ο λαϊκός κόσμος του Δήμου Αγράφων δεν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης ούτε καν σε στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας. 
Όσο για τα έκτακτα περιστατικά, εκεί είναι το δράμα. Είναι αναγκασμένοι με δικά τους μέσα, να βρουν και να προλάβουν, να μεταφερθούν στο Καρπενήσι ή σε πόλεις άλλων νομών. 
 Αυτά συνδυασμένα με την οικονομική αδυναμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής να ταξιδέψει, να προμηθευτεί τα απαιτούμενα φάρμακα, να κάνει τα εμβόλια των παιδιών και να κάνει τις εξετάσεις του, δημιουργούν το μείγμα που σκοτώνει. Όλες τις ηλικίες και περισσότερο τους ηλικιωμένους που αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων της Ευρυτανίας. 

 Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Λαϊκή Επιτροπή Αγράφων πήρε αρκετές αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συνεχίζει. Σε αυτή μας την προσπάθεια καλούμε τη Δημοτική Αρχή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει εκτεταμένα την κατάσταση του χώρου της υγείας στο Δήμο Αγράφων. 
Να παρουσιάσει την πλήρη εικόνα και να καταθέσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων και άλλων ενεργειών που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασης στα Κ.Υ. και τα Ιατρεία των χωριών. Καλύτερος και αποτελεσματικότερος σύμμαχος θεωρούμε ότι είναι ο λαός της περιοχής και τούτον πρέπει να τον αξιοποιήσει. 

Η αποστολή εγγράφων διαμαρτυρίας και οι προφορικές συζητήσεις με τις υπηρεσίες και τους υπευθύνους έχουν μέχρι τώρα αποδειχτεί ατελέσφορες. Χρειάζονται δραστικότερα μέτρα και η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Κατά την άποψη μας τα αιτήματα πρέπει να είναι:
 Άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εξοπλισμός των μονάδων υγείας του Δήμου μας χρηματοδοτούμενα εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Κανένα Ιατρείο κλειστό. 
 Επισκευή και λειτουργία του ασθενοφόρου στη Γρανίτσα και επάνδρωση του με τους απαιτούμενους οδηγούς και διασώστες. 

 Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ποιοτική υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της υγείας. 
 ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: