Ελάτε στην παρέα μας !

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Λαϊκή Επιτροπή Αγράφων... Συνάντηση με γυναίκες της Βαλαώρας για τα προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας

Συνάντηση με γυναίκες από το χωριό Βαλαώρα είχαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγράφων το Σάββατο 9 Ιουλίου
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα στην λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας του τόπου μας. 
 Οι γυναίκες του χωριού εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στις ίδιες και τις οικογένειες τους. 
Ζουν με το φόβο μην πάθει κάποιο ατύχημα ή  αρρωστήσει κάποιο μέλος της οικογενείας τους καθώς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γειτονικές πόλεις όπως το Καρπενήσι, το Αγρίνιο, την Άρτα προκειμένου να τους παρασχεθεί η στοιχειώδη ιατρική φροντίδα. 

Ακόμα και οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των παιδιών καλύπτονται από ιδιωτικά ιατρεία των παραπάνω πόλεων πράγμα που αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ενημερώθηκαν από τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη (ούτε καν κάποια υπόσχεση) στα θέματα υγείας που μας απασχολούν. 
Τα αγροτικά ιατρεία παραμένουν κλειστά, το κέντρο υγείας και το νοσοκομείο Καρπενησίου υποστελεχωμένα με σοβαρές ελλείψεις σε πολλές ιατρικές ειδικότητες. 

Συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης διεκδίκησης δωρεάν δημόσιας υγείας με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες και σκέψεις για την παρέμβαση μας με στόχο την επίτευξη αυτών των αιτημάτων. 
Οι γυναίκες δήλωσαν την στήριξη τους στις δίκαιες διεκδικήσεις της Λαϊκής Επιτροπής και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα αποφασιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποκτήσουμε την δημόσια δωρεάν υγεία που δικαιούμαστε.
πηγή : https://laikiepitropiagrafon.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: